پودينگ يا فرني يک گونه غذا در گونه غير شيرين و نوعي دسر در مثال شيرين خودش است. اين روزها کلمه پودينگ به معناي يک دسر شيرين است در حالي که در گذشته نوعي غذاي مايع بود. پودينگ يک گونه دسر يا غذاي کمي روان و نرم است که به شکلهاي مختلفي درست ميشود. پودينگ برنج که همان فرني و برخي مواقع شيربرنج است به همراه انواع پودينگهايي که به جاي برنج از نشاسته ذرت بهرهگيري ميکنند همانند شکلاتي، موزي، توت فرنگي و . در اين تقسيم پيمان ميگيرند اين گونه دسر معمولا به اتفاق با خامه شيرين و ميوه سرو ميشود.
دسر پودينگ گرد از دسرهاي پرطرفدار در ماه رمضان است، چون هم بافت لطيفي دارد هم شيريني آن آنقدر بسيار نيست. تصحيح کردن پودينگ اصلا کار سختي نيست، چون من خودم براي اولين بار است که آن را صحيح ميکنم، ولي از نتيجه خوشنود هستم. اين شغل تنها کمي زمان بر است. چون شما ابتدا آن مونث روان را صحيح ميکنيد سپس در يخچال ميگذاريد تا سفت شود. براي درست کردن پودينگ ما دو مونث اصلي داريم؛ شير و نشاسته. شما در بيشتر دستورها زرده تخم مرغ هم ميبينيد من براي پودينگ شکلاتي يک گونه بدون تخم مرغ که از ديگران سادهتر و وانگهي بدون کره بود درست کردم. دائم پافشاري من بر اين است که بتوانيد با دست کم مواد همان طعم خوب را برپايي کنيد. من چند نوع پودينگ صحيح کردم که اجازه آنها را به ترتيب درست کردن براي شما ميگذارم.
پودينگ شکلاتي با شکلات تلخ صحيح ميشود يا شکلاتي که 60 درصد شکلات داشته باشد. ولي من متعلق به صخره شکلاتي که در تصوير ميبينيد و ظاهرا از کارخانه ويلي وانکا بيرون زده، کاربرد کردم. طعم آن کمي شيرين است، اما نتيجه پيشه برخلاف تصورم آنقدرها شيرين و دده کننده نبود. به نظرم شيريني آن کاملا به اندازه بود.
مواد لازم:
طرز تهيه:
1. ابتدا کليه مواد خشک يعني 1 مقياس شکر، 1 قاشق غذاخوري آرد برنج، 2 قاشق غذاخوري نشاسته ذرت و 2 قاشق غذاخوري پودر کاکائو را در ظرفي ميريزيم و آنها را با يک ويسک دستي بهم ميزنيم.
2. شکلات تختهاي را با چاقو ريز ميکنيم الي خوب شعور شود اين کار کمک ميکند لغايت شکلات تندتر آب شود و بافت يکدستي را ايجاد کند.
3. دو پيمانه شير داشتيم که آن را کم کم به مواد خشک اضافه ميکنيم، هر بار کمي ميريزيم و بهم ميزنيم. من اعتراف ميکنم که کل شير را به يکباره ريختم، ولي خوب آن را بهم زدم. سعي کنيد هيچ گلولهاي درون مخلوط نباشد. اگر از ويسک في بهرهگيري کنيد اين دسته خيلي سروصدا دارد پس اگر ديگر ساکنان خانه در خواب هستيد بهتر است به حياط پناه ببريد.
4. ظرف مخلوط را روي گاز با شعله ميانه ميگذاريم خب حال که امثال آش دوغ اخلال شما آغاز ميشود، بايد حرارت آن نزديک به جوش باشد، ولي نجوشد.
5. وقتي که شير خوب گرم شد، شکلات خرد شده را به آن اضافه کنيد و خوب بهم بزنيد تا شکلات کاملا حل شود.
6. پس از آب شدن شکلات، 3 قاشق غذاخوري خامه داشتيم که آن را هم اضافه ميکنيم. مخلوط را خوب بهم ميزنيم لغايت خامه کاملا تو آن ذوب شود. اوايل بخشي از خامه را روي آن شناور ميبينيد که با هم زدن مرتب از بين ميرود. آن را مرتب و البته به آرامي بهم بزنيد. هنگاميکه غلظت پيدا کرد، حاضر برداشتن از روي گاز است. يک نکته اينکه شايد شما شيوه جاسازي پودينگ را ديده باشيد در اين طريق پودينگ خيلي روان است، چون نشاسته موقع سرد شدن مايه سفت شدن درهم ميشود در ضمن ما ميخواهيم يک بافت لطيف داشته باشيم.
7. وقتي کمي خنک شد آن را توي ظرفهاي مخصوص ميريزيم. شما ميتوانيد از هر ظرفي که برادر داريد کاربرد کنيد از کاسه کوچک چيني گرفته لغايت بستني خوري. من ميخواستم در يک ليوان هم بريزيم که ترسيدم بشکند و منصرف شدم. ظرفي بهرهگيري کنيد که ثابت به حرارت باشد. وقتي پودينگ را داخل ظرف ريختيد بگذاريد خنک شود و به دماي اتاق برسد من براي اينکار از خنکاي کولر استفاده ميکنم. بعد از خنک شدن آن را به يخچال انتقال دهيد. بگذاريد حداقل 2 ساعت در يخچال بماند.
اگر از من بپرسند کدام پودينگ از کل خوشمزهتر است بدون گمان ميگويم توت فرنگي. چشمداشت داشتيد بگويم شکلات نه اينطور نيست من با اينکه عاشق شکلات هستم، اما پودينگ توت فرنگي را ترجيج ميدهم، چون نسبت به سايرين متفاوت است. يک مزه بي اندازه و رويايي دارد و همان چيزي ست که در تصورات رويايي شماست يعني بارش به وقت توت فرنگي يا به قول جناب خان توف فرنگي.
مواد لازم:
طرز تهيه:
1. توت فرنگيها را شسته دم آنها را با چاقو بکنيد آنها را در آميخته کن بريزيد و يگانه دو قاشق آب به آن اضافه کنيد الي پوره شوند. آب به هدف کمک به پوره شدن است اگر آميخته کن شما قوي است نيازي نيست. بهتر است پوره را از الک رد کنيد تا دانهها و کرکهاي آن متمايز شود در اينصورت رنگ صورتي قشنگتري خواهد داشت. من الکم خيلي ريز و ويژه آرد بود و پوره از آن رد نميشد رنگ پودينگ کمي کدر شد.
2. در يک ماهيتابه گود مخصوص سس، شکر، نشاسته، نمک، پوره توت فرنگي و شير را اضافه کنيد. با ويسک دستي خوب بهم بزنيد لغايت مواد يکدست شده و هيچ تقسيم گلوله شدهاي درون آن نباشد.
3. ماهيتابه را روي گاز بگذاريد. آن را گرما دهيد تا زماني که نزديک به جوش برسد، در اين لحظه آن را از روي گاز برداريد.
4. در يک کاسه دو شماره زرده تخم مرغ را کمي بزنيد.
5. زرده و نيمي از مواد توت فرنگي را درهم کنيد. به اين چهره که به آرامي آن را داخل زرده تخم مرغ بريزيد و به سرعت و همزمان آن را بهم بزنيد. سرعت عمل شما خيلي مهم است، چون در غير اينصورت تخم مرغ ه خواهد شد.
6. آميخته داخل کاسه را به ماهيتابه انتقال دهيد و مجدد ماهيتابه را روي گاز بگذاريد و آن را حرارت دهيد الي قدري چگال شود.
7. بعد از برداشتن از گاز به آرامي تو ظرفهاي باره نظر بريزيد، بگذ اريد ظرفها کمي خنک شوند و سپس تو يخچال بگذاريد.
پودينگ وانيلي رنگ سفيد و قشنگي دارد و بسيار خوشمزه و چگال است. من نميدانم براي اين يگانه وقت بيشتري صرف کردم يا بر پايه طبيعيت خودش غليظتر از کار درآمد. بهر حال به خاطر رنگ سفيدش ميتوان انواع تزئينها را روي آن انجام داد بخصوص با ميوههاي قرمز مشابه توت فرنگي و شاه توت.
مواد لازم:
طرز تهيه:
1. براي تصحيح کردن اين گونه پودينگ در ابتداي کار ميتوانيم به سه طريق عمل کنيم. طريق تنبلانه؛ شکر، نشاسته، زرده تخم مرغ و شير را روي گاز بگذاريد و دستور دهيد الي چگال شود و از روي گاز برداشته و کره نرم شده و وانيل را به آن اضافه ميکنيم و هم ميزنيم. روش کمتر تنبلانه: نشاسته، شکر و زرده تخم مرغ را مخلوط کرده و چندي شير هم به آن اضافه ميکنيم لغايت آميخته شوند. شير را روي گاز ميگذاريم مرتب بهم ميزنيم، اما نميگذاريم بجوشد وقتي که شير گرم شد، مخلوط زرده تخم مرغ را اضافه ميکنيم و بلافاصله و با سرعت بهم ميزنيم و در انتهاي شغل هم کره و وانيل را اضافه ميکنيم و از روي گاز بر ميداريم.
2. طريق محافظه حقوق(پول دريافتي) که من انجام دادم؛ شير، نشاسته و شکر را آميخته کنيد آن را روي گاز بگذاريد، گرما گاز متوسط باشد مرتب بهم بزنيد لغايت شير گرم شود. بخشي از درهم شير را درون زرده تخم مرغ ميريزيد و به سرعت بهم ميزنيد سپس اين آميخته را به باقي شير اضافه ميکنيد. سپس ميگذاريم لغايت چگال شود و حالت سس مانند بگيرد. از روي گاز بر ميداريم بي درنگ کره نرم شده و وانيل را به آن اضافه ميکنيم و بهم ميزنيم. بعد از اين کار همان لحظه مخلوط را تو ظرفهاي باره عقيده ميريزيم. پودينگ وانيلي به سرعت ميبندد فلذا نبايد بگذاريد همانطور در ماهيتابه سرد شود.
3. بعد از خنک شدن، همانند سايرين در يخچال ميگذاريم.
مواد لازم:
طرز تهيه:
1. براي تصحيح کردن پودينگ سيب امثال پودينگ وانيلي عمل ميکنيم. زرده تخم مرغ را مقداري زده سپس با شکر و نشاسته درهم ميکنيم کمي از شير را روي آن ميريزيم تا خوب درهم و يکدست شوند.
2. شير را روي گاز ميگذاريم وقتي به دماي نزديک به جوش رسيد، آميخته تخم مرغ را برداشته مقداري از شير گرم را تو آن ميريزيد و بي درنگ بهم ميزنيد، خوب اين پيشه را انجام ميدهيد سپس اين مخلوط را به بقيه ماهيتابه روي گاز اضافه ميکنيم. ميگذاريم چگال شود. در پايان اسانس وانيل را اضافه ميکنيم. نزديک شبيه به پودينگ وانيلي است، ولي کره ندارد.
3. سيبها را ريز شعور ميکنيم. کف کاسه ميريزيم، روي سيبها عسل ميريزيم، سپس پودينگ را روي آنها ميريزيم. پس از خنک شدن در يخچال ميگذاريم.
درباره این سایت